De Old Water Dragons

Het doel van de vereniging Old Water Dragons is het bevorderen van de ongemotoriseerde watersport in Oudewater, waarbij we ons vooralsnog richten op de drakenbootsport.

 

De drakenboot wordt bemand door personen zonder onderscheid van leeftijd of geslacht. Jong en oud, man en vrouw kunnen allen mee peddelen. In de groep die in de boot zit is men lichamelijk actief. Op het water wat zich in en om Oudewater bevindt. We willen toegankelijk zijn voor een ieder die deze sport wil beoefenen, waarbij ieder zich individueel kan aanmelden en opgenomen wordt in de vereniging. Hiermee creëren we een teamsport die uniek is in Oudewater en omstreken.

 

We trainen zo vaak als dat mogelijk en haalbaar is, met een streef frequentie van 3 keer per week. Elk lid kan zo vaak meedoen als hij zelf wil en/of kan. We trainen omdat het peddelen in de drakenboot plezier geeft, voor de lichamelijke conditie, en als voorbereiding voor wedstrijden en evenementen. We streven ernaar om als vereniging aan minimaal 6 wedstrijden of evenementen per jaar mee te doen.

 

In 2016, het eerste jaar dat we bestaan, hebben we een groep van 40 enthousiaste mensen aan boord weten te krijgen. Aanvankelijk een kleine groep van 10-16 personen, later is dit geleidelijk gegroeid. Eerst onwennig en enkelen zonder enige sport ervaring, later als geheel met meer inzet en fanatisme. Het heeft geleid tot het winnen van het drakenboot evenement tijdens de Leidse Laken feesten in juni. Deze overwinning bracht een wild card voor het Nederlands Kampioenschap op de bosbaan in oktober.  Door aanhoudende inzet en enthousiasme heeft dit 2 bronzen medailles op het NK gebracht.

 

Binnen de wedstrijden waar we de komende tijd aan gaan deelnemen,  deels georganiseerd door de Nederlandse Drakenboot Federatie, zullen we Oudewater (blijven) promoten. De combinatie van inzet, enthousiasme, drive om te presteren en de gezelligheid is wat ons betreft kenmerkend voor de Old Water Dragons.

 

Als laatste willen we de drakenbootsport in de omgeving  promoten.  Als de vereniging meer structuur heeft gekregen, willen we bekijken of we in de omgeving anderen ook enthousiast kunnen krijgen voor de drakenboot sport. Montfoort, Woerden, Gouda zijn allemaal plaatsen waar potentiele verenigingen zouden kunnen ontstaan.

 

<